Coronamaateregelen verantwoord sporten

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober en de vele vragen omtrent het wel en niet mogen trainen sturen wij als voetbalbestuur van SV Broekland het volgende bericht. Alle maatregelen die wij hieronder communiceren gelden vanaf: woensdag 14 oktober - 22:00

Voor de sport is het volgende meegedeeld: sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Uitgezonderd zijn:

• Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club is toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Het bestuur van SV Broekland heeft de volgende besluiten genomen:

•   De maatregelen zoals die zijn aangekondigd leven we strikt na.
  • De jeugd tot 18 jaar mag blijven trainen.
  • De trainers worden nog benaderd met de vraag of zij training willen/durven blijven geven.
  • Onderlinge partijen tussen teams van SV Broekland zijn toegestaan. Houd dan wel goed rekening met de veldbezetting. Mocht je dit willen organiseren doe dit dan altijd in overleg met een lid van technische commissie jeugd, zo zijn wij altijd op de hoogte.
  • De senioren trainen gedurende deze periode niet meer, ook niet in kleine groepen.
  • Kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt.
  • Sportkantine blijft dicht.
  • Mondkapjesplicht in ’t Horsthuis blijft ongewijzigd.
  • Het dragen van een mondkapje voor het betreden van het veld en na afloop van de training is niet persé noodzakelijk.
  • Spelers en trainers verlaten na de training zo snel mogelijk het sportpark
  • Publiek en ouders zijn niet welkom op het sportpark.
  • Trainers: Houdt zo veel mogelijk anderhalve meter afstand tot de spelers.
  • Bij milde klachten, blijf thuis, was je handen regelmatig en draag zorg voor het materiaal.
  • Spelers en trainers dienen eigen bidons mee te nemen. Vul deze dus thuis. De kleedkamers zijn namelijk gesloten.

De maatregelen zijn aangekondigd voor een periode van 4 weken, dus tot 10 november. Na 2 weken wordt door het kabinet bezien of de maatregelen afdoende zijn, of dat een volledig lockdown aan de orde is.