Berichten

Lees hier berichten rondom activiteiten en de ontwikkelingen van de sport vereniging Broekland.

Jeugd SV Broekland kan rookvrij sporten op Sportpark ’t Horsthuis

SV Broekland is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en wil graag het goede voorbeeld geven. Met ingang van zaterdag 02 februari 2019 zetten we daarom de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen het schadelijk meeroken en de verleiding om te gaan roken.

Roken past niet bij een locatie waar dagelijks sport wordt bedreven. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Door een rookvrij sportterrein tijdens onze jeugdwedstrijden en trainingen voorkomen we dit. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! De plekken binnen ons sportterrein en het gebouw zijn rookvrij, ook onder de overkapping bij de hoofdingang en langs de lijn. Op zaterdagen en tijdens jeugdtrainingen is roken in zijn geheel niet meer toegestaan. We willen rokers vragen om alleen op het terras of buiten het terrein te roken. We hopen dat een ieder zich net als SV Broekland sterk wil maken voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Zie voor meer informatie www.rookvrijegeneratie.nl en/of www.hartstichting.nl/rookvrij-sporten.

Handbal: 1e thuiswedstrijd + presentatie nieuwe wedstrijdkleding dames 1

Zaterdag 6 oktober speelt dames 1 van de afdeling handbal hun 1e thuiswedstrijd. Op sportpark 't Horsthuis nemen ze het op tegen HHZD (Heino). Aanvang wedstrijd om 19.30. Kom wat eerder om de presentatie van de nieuwe wedstrijdkleding mee te maken.

Voetbal: Broekland 1 bekert verder

Broekland 1 neemt het in de volgende ronde van het bekertoernooi op tegen SV Epe 1. De bekerwedstrijd vindt plaats op Sportpark Wachtelenberg.

Let op: de wedstrijd is verplaatst van zondag 11 november naar donderdag 8 november. Aanvang om 20:00.

Extra Algemene Ledenvergadering op 3 september 20:00 uur

De sportvereniging houdt een extra ledenvergadering. Op deze wijze wil de sportvereniging, samen met de Stichting Beheer Horsthuis, de leden informeren over de ontwikkelingen rond het kermisterrei.

Voetbal: bekerprogramma Broekland 1 bekend

Zaterdag 2 september om 14 uur start het seizoen voor Broekland 1 met een uitwedstrijd tegen Heeten 1. Naast Heeten zitten Wesepe 1 en Hoonhorst 1 is de bekercompetitie van groep 3-37. Het programma van de teams is steeds te vinden via de app: voetbal.nl

Aankoop gronden kermisterrein

‘Wat doe je als het weiland waar je elk jaar een dorpsfeest viert, volgebouwd dreigt te worden? In Broekland besloten ze niet op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, maar kocht de organisatie gewoon het terrein.’ Bron: Rtv Oost